Terug naar de resultaten
Te koop
Duffeltdijk 1 B in Leuth 6578 JG

Duffeltdijk 1 B

6578 JG Leuth
€ 275.000,- v.o.n.

Omschrijving

Mooi en rustiek wonen! Landgoed Kraayenhof is een uniek nieuwbouw/renovatieproject in het hart van de groene Ooijpolder. Duurzaamheid, comfort en het buitenleven staan hierin centraal. De authentieke uitstraling van de boerderij als geheel blijft behouden, echter zullen de stallen worden omgetoverd tot 4 karakteristieke woningen. Meedenken over het project? Dat kan!

Geniet van de...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1947 Woonoppervlakte 186 m² Aantal kamers 8
Lees meer

Omschrijving

Mooi en rustiek wonen! Landgoed Kraayenhof is een uniek nieuwbouw/renovatieproject in het hart van de groene Ooijpolder. Duurzaamheid, comfort en het buitenleven staan hierin centraal. De authentieke uitstraling van de boerderij als geheel blijft behouden, echter zullen de stallen worden omgetoverd tot 4 karakteristieke woningen. Meedenken over het project? Dat kan!

Geniet van de veelzijdigheid van deze omgeving: je bevindt je hier midden in de natuur met op wandelafstand de uiterwaarden en nabij het Duitse Reichswald met prachtige fietsroutes. In de buurt vind je het verfrissende Wylerbergmeer, de mooie Millinger theetuin en de gezellige restaurants Oortjeshekken en de Thornsche Molen. Je boodschappen haal je in Leuth of het nabije dorpje Beek, scholen zijn in de buurt en zelfs het Nijmeegse centrum is op prima fietsafstand.

Zelf bouwen in een landelijke omgeving.
Het nieuwbouwproject aan de Duffeltdijk is een particulier initiatief, waarbij een monumentale boerderij wordt verbouwd tot 5 riante woningen in een weidse omgeving. Het totale complex bestaat uit een hoofdgebouw en 2 veldwoningen en 2 dijkwoningen. De opstallen staan op een perceel van ruim 15.000 m2 en hebben rondom vrij uitzicht over de polder. De westelijk gelegen bebouwing (de veldwoningen) wordt verbouwd tot 2 riante woonhuizen, waar de initiatiefnemers gaan wonen. De oostelijk gelegen bebouwing (de dijkwoningen) wordt nu te koop aangeboden.

Ontwerp
In samenwerking met Orga architecten is er veel nagedacht over de mogelijke verbouwing van de woonhuizen 1A & 1B. Hierdoor is duidelijk wat de mogelijkheden zijn in relatie tot het bestemmingsplan. Zelf de indeling bepalen? Dat kan! Je hebt alle vrijheid om de schetsontwerpen qua indeling aan te passen. Een grote woonkamer of liever een extra werkkamer, een vide met extra lichtinval, kortom zelf aan de tekentafel voor je eigen droomwoning.

Dijkwoning 1B
Deze woning is met ruim 100m2 op de begane grond en bijna 80m2 op de verdieping zeer ruim. Het hoge puntdak geeft de verdieping nog meer inhoud met een luxe uitstraling. Omdat de indeling nog bepaald kan worden, is er keuzevrijheid in bijvoorbeeld het aantal slaapkamers of de positie ervan. Er moet wel rekening gehouden worden met de monumentale staat van het gebouw, waardoor er in het gevelbeeld weinig aanpassingen mogelijk zijn.

Duurzaam
De doelgroep van dit toekomstbestendige woonconcept zijn mensen die geïnteresseerd zijn in ecologie en duurzaamheid. Met alle nieuwe technieken komt CO2 neutraal bouwen binnen handbereik. Hierin kun je zelf ook beslissingen nemen, tevens hebben de initiatiefnemers (bewoners van de veldwoningen) al veel voor je uitgezocht. WKO (aardwarmte) i.c.m. een warmtepompinstallatie, extra isolatiewaarde in de dakkap, we informeren je graag over deze reeds lopende initiatieven.

De kosten
Besparen of toch net iets meer luxe, dit heb je zelf in de hand. Om toch wat meer richting te geven aan het totale plaatje lopen er momenteel gesprekken met enkele aannemers. Het totaalplaatje wordt hoofdzakelijk bepaald door de aanschafprijs van €275.000 vrij op naam en de bouwkosten. Je hebt de keuze om een aannemer de volledige opdracht (ca. €250.000 tot €300.000) te geven of hierin te besparen door zelf de regie wat meer in handen te nemen.

Saamhorigheid
Met 4 andere huishoudens op een landelijk locatie wonen geeft een veilig gevoel en zo nu en dan een glaasje wijn met de buren kan op zijn tijd erg gezellig zijn. Dit is ook wat de initiatiefnemers zelf voor ogen hebben. Een goed buurcontact, maar wel met behoud van eigen privacy.

Praktische informatie:
• Woonoppervlak ca. 180 m²
• Mede-eigenaar van 1 hectare grond aan de noordzijde van het landgoed
• De binnenplaats, de open kapschuur en 1/3 deel van de oostelijke schuur zijn voor gezamenlijk gebruik
• De berging wordt gerealiseerd in de open kapschuur
• Parkeren op eigen terrein

Kijk op www.duffeltdijk1a-b.nl voor meer informatie.
Overdracht Status Beschikbaar Prijs € 275.000,- vrij op naam Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Tussenwoning Subtype woning Niet-repeterend permanent Bouwjaar 1947 Bouwvorm Nieuwbouw Ligging Aan rustige weg, vrij uitzicht en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 186 m² Inhoud 490 m³ Aantal kamers 8 Aantal slaapkamers 7 Aantal woonlagen 2 woonlagen Buitenruimte Tuin Achtertuin en plaats Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 1398 m² (47.11 m bij 29.68 m) Ligging hoofdtuin Oost Achterom Ja Kwaliteit tuin Normaal Bergruimte Schuur / Berging Aangebouwd steen Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren en op eigen terrein Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Uitstekend Toelichting onderhoud binnen gehele woning wordt vernieuwd Onderhoud buiten Uitstekend Toelichting onderhoud buiten gehele woning wordt vernieuwd Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte
Route van naar Duffeltdijk 1 B, 6578 JG Leuth

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.