Taxaties

Zoek jij een taxateur in Nijmegen? Wij helpen je graag en zorgen dat je snel weer verder kunt!
 

Wij zorgen dat je snel een kwalitatief hoogwaardig taxatierapport hebt dat door alle instanties wordt geaccepteerd en waarin de waarde nauwkeurig is vastgesteld
 

Er zijn verschillende redenen om je huis te laten taxeren...
Bij een officiële taxatie wordt de waarde berekend van jouw woning door een onafhankelijke, erkende taxateur. Bij een waardebepaling krijg je ook een goed en onderbouwd advies over de waarde van je woning, maar is niet voldoende voor bijvoorbeeld de verstrekking van een hypotheek.                          


                                       

Wanneer heb je eigenlijk een taxatierapport nodig?

Bij het kopen van een woning:
Gefeliciteerd, je hebt te horen gekregen dat jouw bod is aanvaard en de financiering kan geregeld worden! De hypotheekverstrekker wilt wel eerst graag weten of de waarde van het huis in verhouding staat tot de lening die je wilt. Mede op basis van de taxatie maakt de hypotheekverstrekker een keuze om wel of geen hypotheek aan je te verstrekken.


Bij een verbouwing:
Besluit je om je woning te verbouwen en wil jij jouw hypotheek verhogen? Dan heb je bij het afsluiten van je hypotheek vaak een taxatierapport nodig met de waarde van het huis na de verbouwing. De taxateur houdt dan rekening met de verbouwing die je wilt laten uitvoeren. Een woning met nieuwe uitbouw is vaak meer waard dan zonder uitbouw.


Bij het oversluiten van een hypotheek:
Wanneer je niet wilt verhuizen maar wel graag wilt profiteren van de lage rente (dus lagere maandlasten), dan kun je ervoor kiezen om je hypotheek over te laten sluiten.


Veel mensen weten niet dat de bank het rentepercentage van de hypotheeklening kan verlagen als je huis meer waard is dan bij het aanvragen van de hypotheek. Hoe hoger de waarde van je woning ten opzichte van je lening, hoe meer zekerheid de bank heeft. En als een bank meer zekerheid heeft, kan de rente van je hypotheek omlaag. Hiervoor vraagt de bank om een officieel taxatierapport.

Bij het aanvragen van Nationale Hypotheek Garantie:
In de loop der jaren is de regelgeving versoepeld om in aanmerking te komen voor de Nationale Hypotheek Garantie. Zo kan het zijn dat jij een aantal jaar geleden hier niet voor in aanmerking kwam, maar nu wel. Om NHG aan te vragen heb je ook een officieel taxatierapport nodig.

Bij een scheiding:
Helaas komt het ook voor dat een relatie stuk loopt. Hebben jullie samen een huis gekocht? Dan zal de woning verdeeld moeten worden. De taxateur is onafhankelijk en zal daarom een taxatie uitvoeren om zo de waarde te bepalen van de woning voor een eerlijke verdeling.

Wij maken graag een op maat gemaakte offerte en zorgen dat je snel weer verder kunt.


Klik op https://www.inbeeldmakelaardij.nl/overons/contact/ om een offerte aan te vragen.